Trasarea este un pas crucial in procesul de intabulare a unui imobil. Este important de retinut ca trasarea unui imobil trebuie sa se faca cu precizie, astfel incat sa poata fi inregistrat cu usurinta in cartea funciara. Daca trasarea nu este realizata corect, acest lucru poate duce la probleme serioase in procesul de intabulare si ulterior poate afecta drepturile de proprietate.

Ce presupune trasarea? Trasarea presupune identificarea cu precizie a pozitiei, formei, marimii si limitelor imobilului. Acest proces implica mai multi pasi, inclusiv identificarea imobilului si a terenului pe care se afla acesta, verificarea titlului de proprietate si a documentelor necesare. Apoi, un topograf sau un specialist in cadastru poate sa efectueze masuratori si sa traceze limitele imobilului, astfel incat acestea sa poata fi inregistrate in cartea funciara.

Cum se face trasarea?

  1. Identificarea imobilului si a terenului: Inainte de a incepe trasarea, este important sa se identifice cu precizie imobilul si terenul pe care se afla acesta. Acest lucru poate fi facut prin verificarea titlului de proprietate si a documentelor necesare.
  2. Verificarea documentelor: Dupa identificarea imobilului si a terenului, este important sa se verifice documentele necesare pentru trasare, inclusiv titlul de proprietate si documentele cadastrale.
  3. Masuratorile: Dupa ce s-au verificat documentele, specialistii in cadastru pot sa efectueze masuratori si sa determine pozitia, forma, marimea si limita imobilului.
  4. Trasarea propriu-zisa: Dupa ce s-au efectuat masuratorile, specialistii in cadastru pot sa traceze limitele imobilului si sa le inregistreze in cartea funciara.
  5. Verificarea si aprobarea trasarii: Dupa ce trasarea a fost finalizata, este important sa se verifice si sa se aprobe acesta, astfel incat sa poata fi inregistrata in cartea funciara.

Trasarea este un pas important in procesul de intabulare a unui imobil. Este important sa se acorde atentie acestui proces, astfel incat sa se evite problemele si sa se asigure inregistrarea corecta in cartea funciara. Domicad, cu o experienta de 12 ani in domeniu, poate sa ofere servicii profesionale de trasare si intabulare, astfel incat sa se asigure o calitate a serviciilor ridicata.

Nu ezitati sa ne contactati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *